Zašto je tako poseban?
Espreso je jako jaka kafa. U svakom pogledu. Čist eliksir. Esencija ukusa, mirisa i arome.
Prvi espreso napravio je, naravno, Italijan. Angelo Moriondo, 1885.godine.
Moralo je da prođe još dve decenije, dok se u kafeterijama nisu pojavile prve mašine za pravljenje ovog kafe eliksira i tako ga učinile masovno popularnim i dostupnim širom sveta.
Zašto je tako ukusan?
Iako se originalni italijanski naziv odomaćio u svim jezicima i krajevima sveta, šarm i osobenost ove kafe možda ipak najbolje opisuje francuski izraz: "Petit noir". Espreso: taman kao noć i sladak kao greh.
Kvalitet više:
Za ljubitelje širom sveta, savršen trenutak znači ispijanje ovog malog, crnog, jakog i aromatičnog “mračka”, espresa sa mekim, zlatno smeđim slojem stabilne kremaste pene. Sa HLEB&KIFLE espresom sada taj trenutak možete produžiti i poneti sa sobom.