На врх

Прави Еклер

Реч више...

Зашто је тако посебан?

Француски еклер (Éclair) је омиљена и надалеко чувена посластица од шупљег куваног теста, испуњеног мирисним, влажним кремом, и потом преливена топљеном чоколадом. Први еклери направљени су средином 19. века у Паризу, по оригиналном рецепту тада, али и до наших дана, непревазиђеног уметника у посластичарском занату, Наполеоновог миљеника, Антонина Кармеа (Antonin Carême).

Двадесетак година касније постао је познат у целом свету, а од 1886. када је у Бостону први пут штампан рецепт на енглеском језику, еклер је и омиљена посластица међу Американцима. Мада, као и све друго, уз нешто измена.

Зашто је тако укусан?

Један од истинских посластичарских класика у целом свету , еклер је препознатљив и по карактеристичном, издуженом облику и чоколадној глазури.

Оригинално крем пуњење је пенасто, од бутера и најквалитетније белгијске чоколаде. Х&К еклер је по састојцима прави француски. Или, тек толико бољи, да га памтите и ви и ваши гости. И да му се изнова враћате као својој омиљеној посластици.

Парено, меко кувано тесто правимо баш како правила налажу, од брашна, млека, јаја, воде и уља. Фил чине црна белгијска чоколада, крем од ваниле и слатка павлака, а завршну глазуру комбинација фондана и исте, црне белгијске чоколаде.

Квалитет више:

У преводу, еклер значи бљесак. Бљесак светлости. Зато што се једе у трену, брзином светлости! Док кажеш…смажеш!

Еклер је као звезда падалица, где је једина жеља коју можете да пожелите док се топи под вашим непцима: Још један еклер, молим!

Састојци: црна белгијска чоколада, фондан

Књига утисака

Поделите своје утиске

Препорука: Користите латинична или ћирилична слова.

Поља обележена * су обавезна.

Свидеће вам се и...

Посни колач ораси јабука

Састав: јабуке, ораси, домаћи џем од кајсије... Прочитај више

Сникерс торта

Беле коре обогаћене кикирикијем и плазма кексом преливене домаћим куваним кремом од цр... Прочитај више