На врх

Тирамису торта

Торте по наруџбини: Део вашег славља
Kако наручити

Најједноставнији начин да поручите жељену торту или колач јесте да 48 сати унапред посетите или позовете неку од наших пекара.

Наши запослени ће вас посаветовати и помоћи при избору слаткиша за вас. Списак наших пекара са адресама и телефонима можете наћи на страници са локацијама.

У зависности од вашег избора неке ствари можемо и у краћем року да вам испоручимо. Уколико имате жељу да напишете неку специјуалну поруку на колачу или торти и то је могуће!

Довољно је да изаберете торту која може додатно да се декорише (ознака Д) и у поруџбеници напишете текст. Биће нам задовољство да примимо ваше поруџбине и БУДЕМО ДЕО ВАШЕГ СЛАВЉА!

Ознаке:

А - алкохол
О - ораси
В - вегетаријански
Д - декорација по избору

Реч више...

Зашто је тако посебан?

Тирамису је популарна, лака, пенаста торта, направљена први пут почетком 60-тих година прошлог века у градићу Тревизо, у Италији.

Доњи слој је уобичајено од бисквитног теста или пишкота, натопљеног мешавином кафе, рума или ликера. Следи ваздушасти, светао слој од добро умућених жуманаца и шећера са италијанским маскарпоне сиром. У оригиналном рецепту овој мешавини додаје се и Марсала, слатко сицилијанско вино. У француској верзији то може бити неко слатко суво бело вино или шампањ.

У „Хлеб&Кифле“ рецептури користимо амарето ликер, који нашој Тирамису торти даје посебну, препознатљиву арому и укус. Следи слој стругане чоколаде и шлага, по којима се посипа какао прах.

Зашто је тако укусна?

Ово је врло омиљена посластица, управо због свог специфичног ароматичног укуса. Лак и пенаст, тирамису се просто сам једе. Неосетно, а сласно.

У буквалном преводу, тирамису значи: понеси ме, покупи ме. Или: поједи ме ОДМАХ, што би вам вероватно рекли сви овдашњи многобројни љубитељи ове популарне торте. Посебно они који је наручују у „Хлеб&Кифле“ пекарама.

Квалитет више:

Чак и они који строго воде рачуна о калоријама, допустиће себи слабост када је у питању „Хлеб&Кифле“ тирамису.

Лак и нискокалоричан, истовремено сластан и ароматичан, „Хлеб&Кифле“ тирамису просто се топи у устима.

Састојци: маскарпоне сир, ликер амарето

Књига утисака

Поделите своје утиске

Препорука: Користите латинична или ћирилична слова.

Поља обележена * су обавезна.

Тренутно нема утисака.
Будите први и реците нам шта мислите.

Свидеће вам се и...

Маркиза торта

Лагана пишкота торта испуњена чоколадним мусом на бази црне чоколаде,декорисана слатко... Прочитај више

КапКејк

КапКејк, колач са богатом историјом која датира још из касног 18. века, временом је по... Прочитај више