На врх

Тирамису торта

Торте по наруџбини: Део вашег славља
Kако наручити

Најједноставнији начин да поручите жељену торту или колач јесте да 48 сати унапред посетите или позовете неку од наших пекара.

Наши запослени ће вас посаветовати и помоћи при избору слаткиша за вас. Списак наших пекара са адресама и телефонима можете наћи на страници са локацијама.

У зависности од вашег избора неке ствари можемо и у краћем року да вам испоручимо. Уколико имате жељу да напишете неку специјуалну поруку на колачу или торти и то је могуће!

Довољно је да изаберете торту која може додатно да се декорише (ознака Д) и у поруџбеници напишете текст. Биће нам задовољство да примимо ваше поруџбине и БУДЕМО ДЕО ВАШЕГ СЛАВЉА!

Ознаке:

А - алкохол
О - ораси
В - вегетаријански
Д - декорација по избору

Реч више...

Зашто је тако посебан?

Тирамису је популарна, лака, пенаста торта, направљена први пут почетком 60-тих година прошлог века у градићу Тревизо, у Италији.

Доњи слој је уобичајено од бисквитног теста или пишкота, натопљеног мешавином кафе, рума или ликера. Следи ваздушасти, светао слој од добро умућених жуманаца и шећера са италијанским маскарпоне сиром. У оригиналном рецепту овој мешавини додаје се и Марсала, слатко сицилијанско вино. У француској верзији то може бити неко слатко суво бело вино или шампањ.

У „Хлеб&Кифле“ рецептури користимо амарето ликер, који нашој Тирамису торти даје посебну, препознатљиву арому и укус. Следи слој стругане чоколаде и шлага, по којима се посипа какао прах.

Зашто је тако укусна?

Ово је врло омиљена посластица, управо због свог специфичног ароматичног укуса. Лак и пенаст, тирамису се просто сам једе. Неосетно, а сласно.

У буквалном преводу, тирамису значи: понеси ме, покупи ме. Или: поједи ме ОДМАХ, што би вам вероватно рекли сви овдашњи многобројни љубитељи ове популарне торте. Посебно они који је наручују у „Хлеб&Кифле“ пекарама.

Квалитет више:

Чак и они који строго воде рачуна о калоријама, допустиће себи слабост када је у питању „Хлеб&Кифле“ тирамису.

Лак и нискокалоричан, истовремено сластан и ароматичан, „Хлеб&Кифле“ тирамису просто се топи у устима.

Састојци: маскарпоне сир, ликер амарето

Књига утисака

Поделите своје утиске

Препорука: Користите латинична или ћирилична слова.

Поља обележена * су обавезна.

Тренутно нема утисака.
Будите први и реците нам шта мислите.

Свидеће вам се и...

Пуж са сувим грожђем

Састојци: смеша бео крост, пшенично брашно Т-500, маргарин, шећер, квасац, ванилин шећ... Прочитај више