На врх

Тарт чоколада

Реч више...

Зашто је тако посебан?

Тарт је назив за врсту пецива карактеристичног, округлог облика и ребрастог обода, од бутер-теста, које нежно, истовремено хрскаво и меко, обавија богато пуњење, најчешће од чоколаде, воћа, сувог воћа, шлага или крема различитог укуса и ароме.

Порекло речи је француско. Односило се на врсту пита које су биле популарне у средњем веку и, у почетку, махом имале надев од меса. У Немачкој и Швајцарској и данас имају своје, врло аутентичне рецепте за слани тарт. Након средњег века, тарт је све више постајао популаран као слаткиш, са пуњењем заснованим на воћу, желеу, крему или пудингу.

Зашто је тако укусан?

У свету данас постоје небројене варијације основног рецепта за тарт. Фил и начин његове припреме одредиће да ли је тарт сладак или слан, чоколадни или воћни.

Тарт је, ипак, популарнији и познатији као слаткиш. На пола пута између пите и торте, рекли би ми. Јер, осим што надев никада није покривен још којим слојем теста, укус и бисквита и фила достојан је ових врхунских посластица.

Квалитет више:

„Хлеб&Кифле“ у својим пекарама нуде вам слатки тарт са два укуса, чоколадни и воћни.

Тарт чоколада

Наш чоколадни тарт је сав од чоколаде. Буквално. Основни бисквит поред брашна, шећера, бутера и јаја, такође садржи и какао и орахе, а надев и прелив су од најквалитетније топљене црне чоколаде и слатке павлаке.

Састојци: црна чоколада

Књига утисака

Поделите своје утиске

Препорука: Користите латинична или ћирилична слова.

Поља обележена * су обавезна.

Свидеће вам се и...

Браунис

Састојци: tegral belgium chocolate cake, шећер у праху, маргарин конди, јаја, чоколада... Прочитај више

Москва торта

Можда знате, а можда и не, тек Москва торта не спада у чувене руске посластице, како ... Прочитај више