Зашто је тако посебан?
Еспресо је јако јака кафа. У сваком погледу. Чист еликсир. Есенција укуса, мириса и ароме.
Први еспресо направио је, наравно, Италијан. Ангело Мориондо, 1885.године.
Морало је да прође још две деценије, док се у кафетеријама нису појавиле прве машине за прављење овог кафе еликсира и тако га учиниле масовно популарним и доступним широм света.
Зашто је тако укусан?
Иако се оригинални италијански назив одомаћио у свим језицима и крајевима света, шарм и особеност ове кафе можда ипак најбоље описује француски израз: "Petit noir". Еспресо: таман као ноћ и сладак као грех.
Квалитет више:
За љубитеље широм света, савршен тренутак значи испијање овог малог, црног, јаког и ароматичног “мрачка”, еспреса са меким, златно смеђим слојем стабилне кремасте пене. Али, има и оних који воле “мекшу” варијанту. Јак укус кафе тек мало ублажен млеком. Па ако баш такав волите, пробајте наш ХЛЕБ&КИФЛЕ еспресо са млеком. Нећете погрешити.
Тренутно нема утисака.
Будите први и реците нам шта мислите.
Прави познаваоци кафе јако ће инсистирати на разлици између кафе лате и капућина. Д... Прочитај више
Чај... Прочитај више