На врх

Тарт вишња

Реч више...

Зашто је тако посебан?

Тарт је назив за врсту пецива карактеристичног, округлог облика и ребрастог обода, од бутер-теста, које нежно, истовремено хрскаво и меко, обавија богато пуњење, најчешће од чоколаде, воћа, сувог воћа, шлага или крема различитог укуса и ароме.

Порекло речи је француско. Односило се на врсту пита које су биле популарне у средњем веку и, у почетку, махом имале надев од меса. У Немачкој и Швајцарској и данас имају своје, врло аутентичне рецепте за слани тарт. Након средњег века, тарт је све више постајао популаран као слаткиш, са пуњењем заснованим на воћу, желеу, крему или пудингу.

Зашто је тако укусан?

У свету данас постоје небројене варијације основног рецепта за тарт. Фил и начин његове припреме одредиће да ли је тарт сладак или слан, чоколадни или воћни.

Тарт је, ипак, популарнији и познатији као слаткиш. На пола пута између пите и торте, рекли би ми. Јер, осим што надев никада није покривен још којим слојем теста, укус и бисквита и фила достојан је ових врхунских посластица.

Квалитет више:

„Хлеб&Кифле“ у својим пекарама нуде вам слатки тарт са два укуса, чоколадни и воћни.

Тарт вишња

За воћни тарт, „Хлеб&Кифле“ бисквит праве од линцер теста, замешеног од најквалитетнијег брашна, бутера, шећера и јаја.

Златножута боја укусне печене коре савршена је основа за румено, желатинизирано, освежавајуће и укусно воћно пуњење од вишања и крема од ваниле.

Састојци: вишње, крем од ваниле, тесто на бази путера

Књига утисака

Поделите своје утиске

Препорука: Користите латинична или ћирилична слова.

Поља обележена * су обавезна.

Тренутно нема утисака.
Будите први и реците нам шта мислите.

Свидеће вам се и...

Јагода торта(сезонски производ)

Бисквитне коре преливене сирупом од јагода,обједињене кремом од ваниле са свежим јагод... Прочитај више

Браунис

Састојци: tegral belgium chocolate cake, шећер у праху, маргарин конди, јаја, чоколада... Прочитај више