На врх

Укуси сезоне, за све сезоне
Kако наручити

Ајвар, пинђур, џем, слатко, туршија, сва та слатко-слана примамљив дружина на полицама остава наших мама и бака, у свакоме од нас буди укусне и мирисне успомене. И ма колико начин њихове припреме био обавијен породичном тајном, коју свака домаћица брижљиво негује и преноси са генерације на генерацију, једно је сигурно: ништа од тога не би постојало да Џон Лендис Мејсон, Американац шкотског порекла, средином 19. века није патентирао провидне стаклене тегле и поклопац са завртњем, којим су оне могле херметички да се затворе.

Мејсонове тегле направиле су праву малу револуцију у историји конзервирања хране, старој колико и човечанство. Све до тада, храна се у свакој цивилизацији и свакој епохи, у сваком углу наше планете припремала и чувала на бројне, различите, али никада сасвим поуздане начине, који би апсолутно гарантовали квалитет, укус, арому и трајност намирница.

Наравно, идеја о термичкој обради и кувању воћа и поврћа уз помоћ шећера, соли или других састојака и зачина, далеко је старија од стаклене тегле. Али је оно ипак прва омогућила да истовремено уживамо у боји, укусу и мирису, исто онако како на наша чула делују свежи плодови у сезони сазревања.

И, док је чување зрелих и укусних плодова воћа и поврћа за наше претке била аутентична потреба, данас је популарна „зимница“ ту да угоди пробирљивом укусу савременог човека, одужи дуг традицији, али и одговори на здравствене потребе појединаца.

Избор, слатка или слана слабост, навика, носталгија, тек: од када постоје Хлеб&Кифле у теглама, не само да током зиме можете да уживате у укусима пролећа, лета или јесени, већ у укусу зимнице можете да уживате током целе године. И да са сигурношћу знате да вам је наш шпајз увек на дохват руке,а производи тако квалитетни да би их и ваша бака похвалила.

Зато што се сви плодови за Хлеб&Кифле слатка и џемове беру ручно, воће и поврће је аутохтоног порекла, дакле наше, домаће, а у припреми ајвара и пинђура користимо најквалитетније маслиново уље.

Такође, сви производи у ХК теглама пастеризовани су без конзерванса, без вештачких арома или појачивача укуса.

Ако не верујете, пробајте. Па пробајте још једном...

...А онда правац у Хлеб &Кифле по нову теглу!

Пекмез од шљива

Х&К Пекмез од шљива један је од аутентичних специјалитета српске националне кухињ... Прочитај више

Пекмез од шипурака

Х&К Пекмез од шипурака, или популарно, пекмез од шипка, још један је од произво... Прочитај више

Џем од кајсија

Дивне боје зрелих, здравих и мирисних, руком браних домаћих кајсија и пријатно кисе... Прочитај више

Ајвар љути

Ајвар је реч турског порекла, која се, као и многи други турцизми, у Србији одавно ... Прочитај више

Ајвар

Ајвар је реч турског порекла, која се, као и многи други турцизми, у Србији одавно ... Прочитај више