На врх

Мусли
Само једном се живи. Али, ако ово урадите како треба, једном је сасвим довољно.
Ме Вест, америчка глумица

Сваког јутра, за здраво сутра
Сазнај више

Шта је мусли ?

Мусли је здрава, вишеструко корисна и све популарнија комбинација житарица, разноврсних семенки, сушеног воћа и орашастих плодова, најчешће лешника, ораха или бадема.

Преливен млеком, јогуртом или воћним соком, додатно заслађен, по жељи, најбоље медом, мусли је углавном доручак или његов саставни део, лагани оброк који даје енергију током дана, или добра, здрава и укусна замена за вечеру.

Од када је Швајцарац Максимилијан Бирхер-Бенер 1900. године ову мешавину први пут понудио као облик дијеталне, а хранљиве исхране пацијентима у својој болници, па до почетка масовне производње средином 60-тих година прошлог века, која је олакшала његову припрему и учинила га доступнијим, мусли је полако, али храбро крчио пут до свакодневице свих оних који желе да постану и дуго остану витки, витални, здрави и пуни енергије.

Зашто је благотворан за наше тело?

Најпре, зато што нас мусли микс држи у блиској вези са природом и начином исхране наших предака. Ту, пре свега, мислимо на сирове, необрађене састојке који се комбинују на различите начине. Суво воће је богато витаминима, највише витамином А и Ц, бројним минералима, воћним киселинама и антиоксидантима, што јача и подстиче имунитет.

Интегралне житарице обезбеђују енергетски богате, корисне угљене хидрате, витамине Б-групе, калцијум, гвожђе и растворљива биљна влакна. То је најбоља комбинација у борби против холестерола, али и најприроднији начин да се подстакне успавани метаболизам.

Снагу и енергију у оваквим комбинацијама дају семенке и орашасти плодови богати протеинима, фолном и Омега-3 масним киселинама, али и обиљем важних витамина и минерала, попут магнезијума, селена и витамина Е.

Квалитет више:

Мусли је храна за тело и ум. Али, мусли је и храна која инспирише машту!

Могућности комбиновања Мусли производа које можете наћи у  Хлеб& Кифле пекарама   практично су неограничене. Разноврсног укуса,  са могућношћу додатног оплемењивања оригиналних мешавина по вашој  жељи, наш Х&К Мусли никако не може да носи епитет „досадног”  оброка, што је допринело да постане још популарнији и код одраслих и код деце.

Оригинална Бирхер-Бенер рецептура садржи и свеже воће, пре свега јабуке, а житарице се потапају у мешавину воде и лимуновог сока. Ово је само једна од идеја како да Хлеб& Кифле Мусли сами можете додатно да обогатите и учините још здравијим и укуснијим.

Мусли колекција

Мусли плочице

Енерџи мусли, воћни
Енерџи мусли, бадем-лешник

Мусли појединачно паковање

Класичан мусли
Чоколадни мусли