Зашто је тако посебан?
Ајвар је реч турског порекла, која се, као и многи други турцизми, у Србији одавно одомаћила. „Havyar“ значи: „усољена икра“. Зато ћете често чути да ајвар зову и „српски кавијар“. Приче о ајвару део су породичног наслеђа. Као и рецептура.
Овај јединствени специјалитет ушао је и у нашу литературу. О ајвару је писао Момо Капор, а песму му је посветио и Драган Лукић. Међу бројним шалама у којима се помиње, можда је најшармантнија она о томе како на југу Србије момци девојкама изјављују љубав поклањајући им - теглу ајвара:
„Ај вар Ју“ - и готово!
Пут до срца, дефинитивно води преко добре хране.
„Хлеб&Кифле“, уосталом, то најбоље знају.
Зашто је тако укусан?
Хлеб&Кифле ајвар праве по традиционалном рецепту, од цепкане печене висококвалитетне црвене паприке аутохтоног порекла. Посебну арому Х&К Ајвару дају зачини и хладно цеђено екстра девичанско маслиново уље
Квалитет више:
Квалитет „домаћег ајвара” постиже се додатно, пастеризацијом без употребе конзерванса и појачивача боје и укуса.
Тренутно нема утисака.
Будите први и реците нам шта мислите.
Ајвар је реч турског порекла, која се, као и многи други турцизми, у Србији одавно ... Прочитај више
Х&К Пекмез од шипурака, или популарно, пекмез од шипка, још један је од произво... Прочитај више