На врх

Еспресо

Реч више...

Зашто је тако посебан?

Еспресо је јако јака кафа. У сваком погледу. Чист еликсир. Есенција укуса, мириса и ароме.

Први еспресо направио је, наравно, Италијан. Ангело Мориондо, 1885.године.

Морало је да прође још две деценије, док се у кафетеријама нису појавиле прве машине за прављење овог кафе еликсира и тако га учиниле масовно популарним и доступним широм света.

Зашто је тако укусан?

Иако се оригинални италијански назив одомаћио у свим језицима и крајевима света, шарм и особеност ове кафе можда ипак најбоље описује француски израз: "Petit noir". Еспресо: таман као ноћ и сладак као грех.

Квалитет више:

За љубитеље широм света, савршен тренутак значи испијање овог малог, црног, јаког и ароматичног “мрачка”, еспреса са меким, златно смеђим слојем стабилне кремасте пене. Са ХЛЕБ&КИФЛЕ еспресом сада тај тренутак можете продужити и понети са собом.

Књига утисака

Поделите своје утиске

Препорука: Користите латинична или ћирилична слова.

Поља обележена * су обавезна.

Тренутно нема утисака.
Будите први и реците нам шта мислите.

Свидеће вам се и...

Капућино

Капућино је један од омиљених напитака у целом свету. Баш због тога, две главне пос... Прочитај више

Кафе лате

Прави познаваоци кафе јако ће инсистирати на разлици између кафе лате и капућина. Д... Прочитај више